Parkeren op Luton Airport // tarieven

Net zoals bij andere vliegvelden, kun je je auto parkeren op Luton Airport. Je kunt de auto neerzetten bij Short Term Parking (aangeduid met de kleur geel), Mid Term Parking (aangeduid met de kleur groen) en Long Term Parking (aangeduid met de kleur roze). Vanaf Short Term parking kun je in een paar minuutjes lopend naar de luchthaventerminal, vanaf Mid Term Parking rijdt een bus die er zo’n 3 minuten over duurt, en iedere 10 minuten rijdt en vanaf Long Term Parking moet je nog iets langer met de bus om naar het vliegveld te kunnen reizen (zo’n 6 minuten, bus rijdt ieder kwartier). Alle parkeerplaatsen die je bij het vliegveld vindt, zijn overigens onoverdekt. Dit betekent dat je auto wel veilig staat, maar niet droog.

Kosten van parkeren op Luton

Om de auto te parkeren op Luton Airport, moet je een bepaald parkeertarief betalen. Welk parkeertarief je moet betalen, is afhankelijk van de parkeerplaats die je kiest (Short Term, Mid Term of Long Term) en de tijd die je nodig hebt om jouw auto veilig te parkeren.

Om je een duidelijk beeld te geven van de parkeerkosten van de parkeerplaatsen bij Londen Luton Airport, worden alle parkeertarieven in onderstaande alinea weergegeven. Let wel op, dit is een indicatie. Vaak zijn de kosten ’s winters lager dan ’s zomers. Ook ver van tevoren boeken is vaak goedkoper dan een paar dagen van tevoren. Als we zeggen dat je 1 maand van tevoren boekt, voor in de zomer, dan zijn de prijzen als volgt:

 Short-termMid-termLong-term
40 minuten£7  
60 minuten£10  
2 uur£14  
3 uur£18  
1 dag£27£18£16
2 dagen£40,50£22,50£18,50
3 dagen£55,50£30£24,50
7 dagen£116£60,50£47
14 dagen£203£105,50£83

Zoals je ziet, is het parkeren op de Short Term parkeerplaats over het algemeen het duurste en is het parkeren op de Long Term parkeerplaats over het algemeen het voordeligste. Dit komt omdat de Short Term parkeerplaats het dichtst bij de terminal ligt, terwijl je vanaf de Long Term parkeerplaats met een shuttlebus moet reizen om het vliegveld te kunnen bereiken.

Prijs in Engelse pond

Houd er overigens wel rekening mee dat de parkeerkosten in ponden zijn berekend. De pond heeft een andere waarde dan de euro, dus een parkeerplaats van 8,20 pond is geen 8,20 euro waard. Om te berekenen wat je precies aan euro’s moet betalen om jouw auto te parkeren, kun je het beste een valutacalculator gebruiken om de kosten in ponden om te rekenen naar kosten in euro’s.